I den här cellen hölls kvinnan fånge i nästan en vecka. Foto: Polisen

Läkare inför rätta för människorov

Uppdaterad
Publicerad

Den 38-årige läkaren har erkänt det mesta. Han drogade en ung kvinna och förde henne till en hemmabyggd bunker för att ha henne inlåst där som ”flickvän” i flera år. I dag börjar rättegången i Stockholms tingsrätt.

Mannen jobbade som läkare i Skåne och var enligt uppgifter från förundersökningen omtyckt. Sin fritid ägnade han bland annat åt att bygga på en bunker med en cell där han planerade att hålla en kvinna inlåst.

Efter att han ratat flera andra tilltänkta kvinnor insåg 38-åringen vid en dejt i Stockholm den 10 september förra året att han hade hittat rätt. När han skulle träffa kvinnan igen den 12 september kom han förberedd med bland annat jordgubbar doppade i sömnmedel och en rullstol i vilken han skulle köra den drogade kvinnan till sin bil.

Läkare hade kvinna i bunker

Körde kvinnan från Stockholm till Skåne

38-åringens plan fungerade. Han körde den nedsövda kvinnan till Skåne och höll henne fången i bunkern i nästan en vecka.

– Jag visste inte om han skulle våldta mig, eller tortera mig eller mörda mig, har kvinnan sagt i polisförhör.

Den udda historien fick ett lika udda slut när 38-åringen tog med sig kvinnan till en polisstation i Stockholm för att övertyga polisen om att hon var okej och för att få dem att lämna ut nyckeln till lägenheten där polisen bytt lås.

Utredaren ville prata med kvinnan i enrum. Hon berättade och 38-åringen som satt och väntade utanför greps.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkare hade kvinna i bunker

Mer i ämnet