Polis och brottsplatsundersökare i skyddsutrustning arbetar vid en polisbil på en offentlig plats. Det finns kvarstående avspärrningar och en påse med bevismaterial ligger på marken. Bakgrunden visar grönskande träd och en lugn miljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen utreder ett misstänkt allvarligt brott vid Östanå färjeläge norr om Stockholm: ”Oklara omständigheter” Foto: Janne Åkesson/Swepix

Person hittad död i Österåker

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett misstänkt mord vid Östanå färjeläge i Österåker norr om Stockholm efter att en person hittats avliden utomhus.

– Eftersom det råder oklara omständigheter om vad som hänt har vi inlett en förundersökning om mord, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på Stockholmspolisen, på tisdagsmorgonen.

– Det är en person i allmänheten som slår larm, och när vi kommer till platsen så uppstår misstanke om brott, säger Niklas Berglund, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet inkom strax innan klockan tio på måndagskvällen från norra skärgården, vilket Expressen rapporterade först.

Polisen är först förtegen om vad som inträffat och vill inte uppge om någon är skadad, men bekräftar för TT att det rör sig om ett misstänkt våldsbrott.

– Vi har haft en större resurs och kriminaltekniker på platsen. När de är klara där kommer de att fortsätta med inre utredningsåtgärder, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.