Ung man skjuten i Märsta – stor polisinsats på plats

Uppdaterad
Publicerad

En ung man blev på söndagskvällen skjuten i Märsta norr om Stockholm. Han är enligt polisen allvarligt skadad. En misstänkt gärningsman greps medan han flydde från platsen och är nu anhållen.

Larmet till polisen kom klockan 20.55 på söndagskvällen. Den skadade mannen, som är i 20-årsåldern, fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter. Vid avfärden var han vaken och talbar, uppgav polisen.

– Vi är på plats i Valstaområdet med ett antal patruller för att utreda ett grovt våldsbrott. En förundersökning om försök till mord är inledd, sa polisbefäl John Larsson under söndagskvällen.

Misstänkt greps under flykten

Skottlossningen skedde utomhus och brottsplatsen spärrades av. Under kvällen undersökte polisen platsen, höll förhör med vittnen och knackade dörr.

Polisen spårade med polishundar från brottsplatsen. Samtidigt skickades poliser ut i den riktning de misstänkte att gärningsmannen hade flytt. Och det gav resultat direkt.

Kort senare greps en ung man ungefär en kilometer från platsen medan han tros ha varit på flykt från brottsplatsen.

– Det är en polis som befunnit sig framför spårningen som har kunnat gripa den här mannen. Han greps under flykt, sa Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Den misstänkte mannen, som också är i 20-årsåldern, har nu anhållits misstänkt för försök till mord. Han är tidigare ostraffad.

Polisen utreder nu eventuell koppling till andra skottdåd och annan brottslighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.