Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 30-årsåldern skottskadades allvarligt när han sköts strax efter midnatt natten till tisdagen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man allvarligt skadad efter skottlossning i Tumba

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern är allvarligt skadad efter en skjutning i Tumba, Botkyrka natten mot tisdag, uppger polisen till SVT Nyheter. Två personer har begärts häktade misstänkta för bland annat mordförsök, det rör sig om en man i 35-årsåldern och en 16-årig pojke.

Det var strax efter klockan 00.30 som flera personer larmade polisen om höga smällar i ett bostadsområde.

– En man anträffades inomhus med allvarliga skottskador, men var vaken och talbar, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Mannen som är i 30-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen tyder utredningsåtgärder på att mannen skjutits i en bostad.

Två personer begärda häktade

– Vittnen har sett en eller flera gärningsmän lämna platsen i en personbil, säger Boström Thomas.

En förundersökning om bland annat mordförsök inleddes och två personer greps under samma natt. En man i 35-årsåldern skriven i Stockholm och en 16-årig pojke hemmahörande i Jönköping.

På torsdagen begärdes de häktade på sannolika skäl misstänka för försök till mord, grovt vapenbrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.