Misstänkt mordförsök i Rågsved – man stickskadad

Uppdaterad
Publicerad

En polisinsats pågick under torsdagseftermiddagen i Rågsved i södra Stockholm efter att en man i 20-årsåldern påträffats med stickskador. Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter men ska enligt polisen har varit vaken och talbar.

Larmet kom in klockan 14.57 på torsdagen efter att en man i 20-årsåldern hade påträffats med stickskador. Mannen var vaken när polisen kom dit och fördes sedan med ambulanshelikopter till sjukhus.

– Han påträffades i en lägenhet, men vi tror att brottsplatsen kan vara utomhus. Vi håller på att höra vittnen och kolla eventuella övervakningskameror för att få en bild av vad som hänt, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Både lägenheten och den misstänkta brottsplatsen är avspärrade för teknisk undersökning. Polisen har även spårat med hund i området.

Vaken och talbar

Det är oklart hur allvarliga skador mannen fått, men han är i alla fall vid medvetande, enligt polisen.

– En polis på sjukhuset meddelade nyss att målsäganden är vaken och talbar, så vi gör ett målsägandeförhör just nu, sa Åsa Wallentin vid 17-tiden.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.