Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Nora Khalil berätta om tjejen som knappt vågade prata men som nu är sommarpratare. Foto: Sveriges radio

Författardrömmen gick i uppfyllelse – nu sommarpratar Nora Khalil om resan dit

Uppdaterad
Publicerad

För knappt ett år sen debuterade hon med debutromanen Yani. Nu berättar Nora Khalil, den blyga, osäkra tjejen från Alby, i Sommar i P1 om hur hon uppfyllde sin dröm om att bli författare.

Nora Khalil har alltid varit dålig på att prata, brukar hon säga.

– Jag har svårt för det sociala och att ta för mig. Men är man en blyg tjej observerar man väldigt mycket.

Att skriva ner det hon såg i sin omgivning och i samhället blev ett sätt att förstå sig själv och världen. Nu har berättelserna blivit till två romaner och drömmen om att bli författare har blivit sann.

Tillägnas flicka som tackade Nora

Och det är resan dit som Nora berättar om i sitt sommarprat. Hon läser bland annat upp ett brev som hon fått av en tjej som tackade Nora för att hon visat att det var möjligt att uppnå sina drömmar, även om man kanske inte riktigt vet hur.

”Nu vet jag hur jag gjorde och nu vill jag dela den resan med dig. Det här sommarpratet är till dig”, säger hon i Sommar i P1.

Nora berättar också om den svåraste dikten hon någonsin behövt skriva – den inför årsdagen av mordet på tolvåriga Adriana. Hör delar av intervjun i Morgonstudion i videon längst upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.