Sätra centrum-skylt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör konkursförvaltare Hans Renman berätta varför Sätra centrum ska auktioneras ut och hur det går till. Foto: Sandra Johnsson/SVT

Nu går Sätra centrum på auktion – buden var för låga

Publicerad

Inga köpare har kommit med tillräckligt höga bud för att kunna slå till på konkursdrabbade Sätra centrum. Nu kommer istället hela anläggningen gå på exekutiv auktion.

I början av året gick Sätra centrum i konkurs och konkursförvaltaren försökte hitta en köpare. Men alla buden var för låga,något som Mitti, rapporterade om först, så nu går hela centrumet på auktion istället.

Sätra centrum som en gång var toppmodernt är nu mycket slitet. Ägaren lämnade in en konkursansökan till Stockholms tingsrätt i mitten av februari på grund av att företaget inte kan betala sina skulder, skulder som ligger på cirka 200 miljoner.

Kan bli nytt torg

Stockholms stad och ägaren Sätra Centrum Fastigheter har i flera år arbetat med en ny detaljplan för att riva byggnaderna och bygga ett helt nytt torg med lokaler och bostäder. Men planerna har skjutits upp flera gånger och en ny detaljplan har inte klubbats då pengar saknas.

Konkursförvaltaren Hans Renman säger att intresset för att köpa centrumfastigheten var stort men buden för låga. Nu tar Kronofogden över för en exekutiv auktion. Hör mer om hur en auktion av ett köpcentrum går till i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.