Skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist försäkrar att alla gymnasieelever som behöver ska få äta skollunch. Foto: SVT

Gymnasieelever som distansundervisas får rätt till skollunch

Uppdaterad
Publicerad

Distansundervisningen för gymnasieelever i stadens kommunala gymnasieskolor gör att många elever mister ett viktigt mål mat varje dag. För familjer med ansträngd ekonomi eller förändrad social situation kan det slå hårt.

– Elever med särskilda skäl kommer inte att nekas skollunch, och den här gruppen elever tror vi kan ha ökat nu efter fem veckor i pandemin, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd.

Just nu undersöker samtliga skolor hur stort behovet av skollunch är, och om det eventuellt blivit större. På fredag ska alla skolor ha skickat in underlaget och efter det ska utbildningsförvaltningen ordna de praktiska lösningarna. Ett förslag som ges är att de kan hämta matlådor för att ta med hem.

Corona i Stockholm

– Mentorerna tar just nu reda på om det är fler elever som behöver skollunch än vad vi redan känner till. På vår skola är matsalen öppen så möjligheten att äta här på plats finns, säger Andreas Eriksson, rektor på Kungsholmens västra gymnasium.

Om man som elev är i behov av skollunch ska man kontakta sin rektor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet