Så här såg det ut i Fållans lokaler när planerna presenterades i september. Foto: SVT

Nya nöjeslokalen i Slakthusområdet försenad

Uppdaterad
Publicerad

Den omtalade Fållan som ska bli en nattklubb, konsertlokal och kulturarena i Slakthusområdet skulle öppnat på fredagskvällen, men bara några timmar innan kom beskedet att invigningsfesten är inställd.

På bara några månader hoppades arrangörerna Kulturarenor AB att de skulle kunna ställa i ordning en gammal industrilokal och öppna Fållan i Slakthusområdet. Tanken är att det ska bli en nöjeslokal för klubb, konserter, scenkonstprojekt och andra evenemang. Men bara timmar innan öppningen på fredagskvällen kom beskedet att invigningen är inställd.

Byggnadstekniskt besked saknas

– Trotsgod vilja och hårt arbete så saknades tyvärr det sista byggnadstekniska beskedet som är nödvändigt för att kunna öppna Fållan, skriver Thea Mårdbrant som är operativ chef på Kulturarenor AB i ett mejl till SVT.

Hon berättar att de fick beskedet klockan 15.30 på fredagen, bara fyra och en halv timme före öppningsdags.

Trots beskedet skriver arrangörerna att de haft ett bra samarbet med både hyresvärden och Stockholms stad. De tror också att problemet snart ska vara löst.

– Vi räknar med att öppna nästa vecka, säger Thea Mårdbrant.

Emotsedd lokal

Fållan ligger i Slakthusområdet i södra Stockholm, lokalen kan husera 2 400 personer och är ett rivningskontrakt fram till 2023. Hela området ska byggas om till en ny stadsdel

Arrangörerna drev tidigare Nobelbergets konsert- och klubblokal och den nya nöjeslokalen var emotsedd även av politiker. I september när planerna presenterades sade kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C):

– Det här är väldigt goda nyheter när vi har mötts av många ställen som tyvärr stänger ner. Vi är övertygade om att vi måste få in mer kultur i staden, säger Jonas Naddebo (C), kulturborgarråd i Stockholms stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.