Ett SL accesskort hålls upp framför spärrar i tunnelbanan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Har du pengar kvar, laddat i reskassa på ett ogiltigt SL-kort? I så fall är du inte ensam. Det finns totalt över 200 miljoner kronor på bortglömda accesskort. Hör mer i videon ovan. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Över 200 miljoner i respengar kvarglömda på gamla SL-kort

Publicerad

När SL bytte betalsystem för över ett år sedan var det många som hade pengar laddade på gamla resekorten. Pengar som går att få tillbaka. Men kvar i folks byrålådor ligger mängder med kort laddade med reskassepengar, för en summa av över 200 miljoner.

Reskassan innebar att man laddade upp sitt SL access-kort med en summa pengar. I mars 2023 blev de dåvarande accesskorten ogiltiga och vare sig man hade pengar på kortet eller inte så var det färdigrest.

Däremot går reskassan att lösa in och man kan få pengarna tillbaka, men det är det inte många som gjort. Det innebär att SL tills vidare förvaltar en gigantisk summa registrerat i bokföringen som en skuld till resenärerna, något Mitt i var först att rapportera om.

I videon kan du höra mer om hur mycket pengar det rör sig om och vad man ska göra om man har gamla accesskort kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.