• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Kriminaltekniker undersöker motorväg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En pojke i övre tonåren omkom efter att ha blev påkörd på E18 nära trafikplats Söderhall i Vallentuna. En person har anhållits. Foto: Blåljusbilder

Tonåring död efter att ha blivit påkörd på E18 i Vallentuna – en anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i övre tonåren dog efter att ha blivit påkörd på E18 i Vallentuna under natten till söndag. En person har anhållits misstänkt för vållande till annans död. Omständigheterna kring olyckan är oklara.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen strax före tvåtiden natten till söndagen. Olyckan ägde rum strax söder om trafikplats Söderhall i Vallentuna.

– En person har gripits och brottsutredning har inletts. Polisen har genomfört utredningsåtgärder, på plats, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till SVT.

Enligt uppgifter greps den nu anhållne personen ett par timmar efter att olyckan skett.

Vägen har varit avstängd i norrgående riktning under åtta timmar men strax före tio-tiden i morse släpptes avspärrningarna. Förundersökningen leds av en jouråklagare.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.