Tre formar för att gjuta klubbor ligger på ett bord, med olika mönster Till höger visas en påse med droger som vägs på en digital våg, där vikten visar 999 gram.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från vad polisens hittade vid beslaget hos mannen – och hör vad hans plan var. Foto: Polisens förundersökning

Pensionär hade ont om pengar – försökte tillverka ketaminklubbor

Uppdaterad
Publicerad

Tillverka klubbor av det narkotikaklassade läkemedlet ketamin – det är vad en pensionerad man i södra Stockholm försökte sig på. Nu döms han till fängelse i ett år för bland annat narkotikabrott.

Mannen som är i 60-årsåldern ringde själv ambulans efter att en bekant tagit en överdos hemma i hans lägenhet. Det var då polisen hittade narkotika, pinnar och silikonformar i lägenheten.

I polisförhör har mannen förklarat att han hade ont om pengar och att han försökt, men misslyckats, göra ketaminklubbor för att sälja. I rätten har han senare nekat till att han tänkte sälja klubborna.

Hemma hos mannen hittades, förutom ketaminet, olika typer av lugnande och ångestdämpande medicin och dopingklassade preparat.

Nu döms han för narkotikabrott och ringa dopningsbrott och får fängelse i ett år.

Se videon för att se vad polisen hittade i lägenheten.

Ketamin

Ketamin är en kraftfull hallucinogen drog som används inom sjukvården som narkosmedel inför operation men den är också beroendeframkallande och känd för att kunna behandla depression snabbt och effektivt. Bland missbrukare kallas drogen för ”K special”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.