SOS Alarm tog emot flera samtal om skottliknande ljud på lördagskvällen. På plats hittade polisen en skottskadad man i Lättingebacken. Foto: Pontus Altin

Uppgifter: Dödsskjutning i Tensta kopplad till gängkriminalitet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är fortfarande företegen om detaljer eller motivbilden kring mordet i lördags, då en 25-årig man sköts ihjäl i en bil i Tensta. Men enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm kan motivet kopplas till gängkriminalitet.

De tre männen som greps efter dödsskjutningen i Tensta i lördags sitter fortfarande anhållna hos polisen.

– Imorgon avgör åklagaren om de skall häktas eller släppas, säger Ola Österling, presstalesman vid polisen.

Uppgifter om motiv

Vad kopplar dessa män till skjutningen?

– Vi vill fortfarande inte gå in på vilken relationen männen har till den avlidne personen, det pågår en utredning just nu och vi vill inte att detta ska påverka vårt arbete.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm är personen sedan tidigare känd av polisen och är Tenstabo. Motivet till mordet kan kopplas till gängrelaterat våld.

– Jag kan inte kommentera det, men polisen utreder ärendet även för att se om det finns kopplingar till tidigare skjutningar, säger Ola Österling.

”Jobbar intensivt”

Polisen har sedan lördagen genomfört flera förhör med personer som har iakttagit händelsen. De inväntar även en analys från den tekniska undersökningen. Och polisen har även beslagtagit en bil som fanns i närheten.

– Vi har bland annat kontrollerat och undersökt kameraövervakningar från området och jobbar intensivt med ärendet. Polisen har utökat sina resurser i både Rinkeby och Tensta, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.