En rad tips om vapen har kommit in till polisen efter den virala videon med polischefen i Rinkeby. Samtidigt släpper polisen övervakningsbild på den misstänkte rånaren. Foto: polisen

Många hör av sig med tips efter virala polisvideon

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Rinkebys polischef lagt upp en video på Facebook, där han vädjar om att få stopp på vapenvåldet i samhället, har en mängd tips kommit in till polisen om personer som misstänks bära illegala vapen.

– Vi har märkt ett väldigt ökat intresse att tipsa. Vi har fått en rad tips, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Nu har polisen släppt övervakningsbilder från det uppmärksammade fikarånet i Kista galleria. På en av bilderna ser man en minderårig kille vifta med en pistol när han ertappas med att stjäla fikabröd.

Efter händelsen publicerade Rinkebys polischef, Christoffer Bohman, en video på Facebook som snabbt blev viral. Omkring två miljoner Facebook-användare har sett klippet.

”Förstår vi på riktigt hur sjukt det här beteendet är, eller har vi blivit alltför normaliserade i våldyttringarna som skett de senaste åren?”, säger polischefen bland annat i videon.

Tipsar om personer som misstänks bära vapen

Efter den virala videon har en mängd tips trillat in till polisen, där personer hört av sig och uppger att de känner någon som de vet bär pistol.

Carina Skagerlind Foto: Polisen

– Vi har fått fler tips än tidigare, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Tipsen ni har fått in – har de lett till att ni hittat personer som bär på illegala vapen?

– I nuläget är det något vi jobbar med och jag vill inte berätta mer än så, säger Carina Skagerlind.

En av fikarånarna fortfarande på fri fot

Samtidigt som polisen följer upp alla tips som kommit in efter videon, jagar man fortfarande efter den misstänkte rånaren som visade upp sitt vapen.

– Vi vill så fort som möjligt att den här personen ska komma bort från gatan, säger Carina Skagerlind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.