Sedan i maj förra året, då Initiativ Mareld startade, som en förstärkning för att bekämpa grova brott i särskilt utsatta områden, som exempelvis Rinkeby och Ronna, har Polismyndigheten bara lyckats fylla drygt en tredjedel av platserna.
– Det är inte tillräckligt. Å andra sidan tycker jag att det är en förstärkning om man jämför med många områden. Vi har haft problem med kollegor som slutar, säger Gunnar Appelgren, som är samordnare på Initiativ Mareld.
LÄS MER: Svårt att rekrytera poliser till utsatta förorter
Under rekryteringsprocessen har myndigheten planerat att köpa in 300 kroppskameror som var tänkta att användas i sommar. Men det kommer dröja ett tag tills poliserna på fältet kommer att kunna arbeta med dem på fältet.
– Vi hade hoppats att vi skulle ha löst det till sommaren. Vi har krav på den tekniska plattformen, och det har dröjt lite. Vi hoppas kunna vara igång tidig höst, säger Gunnar Appelgren.
LÄS MER: Så här ser det ut från polisens kroppskameror
Polismyndigheten har bara kunnat rekrytera 63 poliser till de särskilt utsatta områdena. Målet är att komma upp i 160 poliser. I Botkyrka lyckades myndigheten rekrytera 23 extra poliser. I Södertälje 25 och 15 i Rinkeby, mellan perioden september 2016 och juni 2017.
– Vi har gjort en hel del åtgärder. Och teknikutveckling och metodutvecklingsdelen bland annat i det nationella kameraprojektet, säger Gunnar Appelgren, samordnare för Mareld.
Samtidigt som polisen rekryterat personal har man tappat och enligt Gunnar Appelgren vet man ännu inte orsaken till det.