Två poliser på en gata med fler poliser i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har spärrat av ett område i Älvsjö efter skottlossning under fredagseftermiddagen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Polisinsats i Älvsjö efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning inträffade utomhus i Älvsjö i södra Stockholm tidigt under fredagseftermiddagen vilket ledde till en stor polisinsats.

Vid 13.30 larmades polisen till ett villakvarter i Långbro i Älvsjö efter larm om en skottlossning.

– Vi har spärrat av ett område och söker med hundar och helikopter. Ingen person är skottskadad och vi undersöker även eventuell motivbild, sa Per Fahlström, presstalesperson polisen, till SVT strax efter händelsen.

Familjen: En felskjutning

Efter skjutningen har familjen till villan som besköts gått ut och själva sagt att det rör sig om en felskjutning.

I ett inlägg på sociala medier skriver familjen som bor där att det rör sig om en felskjutning. Till Aftonbladet berättar en av familjemedlemmarna att ingen var hemma när två skott hade avlossats genom ytterdörren.

– Min fru som fick samtalet från grannarna är skärrad. Det är fredag och solen sken så våra barn skulle varit hemma själva på tomten och lekt, men som tur är blev det inte så, säger personen.

Vapenbrott och olaga hot

En förundersökning är inledd med brottsrubriceringen vapenbrott och olaga hot.

Flera skolor i området valde att inrymma sina elever.

– Vi har haft kontakt med polisen och släppte inte iväg några elever från skolan. Vi har varit i kontakt med föräldrar och uppmanat dem att hämta sina barn. Nästan alla har blivit hämtade men några få elever är kvar på skolan, säger Zandra Jakobsson, rektor grundskolan Metapontum, vid 17-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.