Tvådelad bild. Till vänster: SVT:s meteorolog Nils Holmqvist framför en väderkarta med mycket regn. Till höger: Två kvinnor med paraplyer i regnväder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten i Stockholm uppmanar dem som kan att jobba hemifrån under onsdagen. ”Knappt man kan använda paraplyet idag, det blir regnställ på, tänker jag”, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist. Foto: SVT och Fredrik Sandberg/TT

Räddningstjänstens uppmaning: Jobba hemifrån om du kan

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Stockholm varnar för rejält med regn och kraftig blåst på onsdagen när resterna av orkanen Kirk når Sverige.

”Vädret kan leda både till översvämningar på olika platser och köer i trafiken, så om du har möjlighet att arbeta hemifrån kan morgondagen (dvs onsdagen) vara en bra dag att göra det på”, skrev Storstockholms brandförsvar på sin Facebooksida på tisdagen.

Resterna av orkanen Kirk drar in över Sverige under onsdagen. Och även om de befarade stormvindarna inte ser ut att bli så allvarliga så väntas mycket regn och kraftiga vindar.

Enligt SMHI:s senaste prognos beräknas det komma uppemot 25 millimeter regn under onsdagen i Stockholmsområdet. Dessutom varnas det för kuling med vindar på 14-17 meter per sekund.

”Surra fast utemöbler”

”Det kan även vara bra att surra fast utemöbler och annat löst som riskerar att blåsa bort vid kraftig vind, samt att skydda sådant man har i källaren mot översvämning t.ex. genom att ställa det som är vattenkänsligt på pallar”, tipsar Storstockholms brandförsvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.