Tvådelad bild. Till vänster: SVT:s meteorolog Nils Holmqvist framför en väderkarta med mycket regn. Till höger: Två kvinnor med paraplyer i regnväder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Knappt man kan använda paraplyet idag, det blir regnställ på, tänker jag”, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist. Foto: SVT och Fredrik Sandberg/TT

Busväder i Stockholm kommande dygnen

Uppdaterad
Publicerad

Resterna av orkanen Kirk når Sverige med stora mängder regn och busväder.

Trots detta ingen översvämningsrisk, enligt SMHI.

Resterna av orkanen Kirk drar in över Sverige under onsdagen och stora mängder regn har redan börjat falla.

– Det har fallit 15 millimeter i natt och från onsdagsmorgonen fram till fredag morgon ska det komma mellan 35 och 50 millimeter till, säger meteorolog Viktor Bergman på SMHI.

Trots stora mängder regn har SMHI inte gått ut med några vädervarningar.

– Det är mycket regn men det kommer över flera dagar så det finns ingen risk för skyfall eller översvämningar.

Men om man vet med sig att man bor i ett extra översvämningsdrabbat område kan det vara bra att ha lite extra koll, menar han. Den absoluta majoriteten kommer inte att påverkas.

Brandförsvaret drar tillbaka varning

Storstockholms brandförsvar gick under tisdagen ut med en varning kring det kommande vädret och rådde stockholmare att surra fast utemöbler och vid möjlighet jobba hemifrån.

Under onsdagen har de nu dragit tillbaka sin varning.

”Vädervarningen vi gick ut med under gårdagen visade sig inte bli lika allvarlig som tidigare prognos.”, skriver de på sin Facebooksida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.