En delad bild som visar två sektioner. Den vänstra sektionen innehåller ett svarshäfte till högskoleprovet och rutor för flera val. Den högra sektionen visar Rebecca Zauner, 23, klädd i en blommig blus, stående i en inomhusmiljö med gröna växter i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rebecca, 23 berättar om hur hon reagerade när hon fick veta sitt resultat på högskoleprovet. I spellistan nedan ger hon sina allra bästa tips för hur man klarar provet. Foto: Anders Wiklund/TT/Anna Mi Skoog/SVT

Rebecca, 23, fick toppresultat: ”Så klarar du högskoleprovet”

Publicerad

Rebecca Zauner, 23 fick nästan full pott på högskoleprovet förra året – 1.95 av högsta möjliga 2.0 poäng. Här ger hon sina bästa tips för hur man toppar formen och klarar provet på bästa sätt.

Söndagen den 20 oktober är det dags för höstens högskoleprov. Totalt 61 994 personer är anmälda för att skriva provet på någon av de cirka 100 orter där det genomförs. Men det brukar vara 20 procent som inte dyker upp till höstens provtillfällen.

Rebecca Zauner är uppvuxen i Piteå och skrev högskoleprovet våren 2023. Det tog henne in på drömutbildningen till läkare på Karolinska institutet i Solna, där hon nu pluggar sitt andra år.

I klippen nedanför delar hon med sig av sina allra bästa tips för att ladda för högskoleprovet – både före och under provdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.