Förutom det nya området planeras en allmän brygga som ska göra det lättare för folk att ta sig runt nöjesfältet. I dag är flera delar längs vattnet otillgängliga eller svårtillgängliga för gång- och cykeltrafik och med en gångbro runt nöjesfältet ska folk få fler möjligheter att ta sig runt och in på Djurgården.
– Huvudsyftet för oss är att utöka vår verksamhet i samklang med omgivningen och att göra stadsrummet mer levande och härligt, även för de som inte besöker Gröna Lund, säger Christer Fogelmarck vd Parks and Resorts.
Utöver gångbron vill man också ha kaféer, restauranger och en bro som binder samman det befintliga Gröna Lund med det nya området, precis som bron mellan lilla och stora området.
Behov av utbyggnad
De senaste åren har Gröna Lund ökat sina besöksiffror från en miljon om året till ungefär 1,5 miljoner per år och man har sett ett behov av att bygga ut. Men det kommer fortfarande dröja ett tag tills vi får se ett slutgiltigt besked på om det blir av.
– Vår förhoppning är att vi ska kunna ta tag i den nya delen 2020 eller 2021. Men fram tills dess har vi fullt upp med renoveringar och ombyggnationer inne på Grönan, säger han.
I dagsläget har man inget svar på exakt hur det kan komma att se ut i det nya området men planen är att fortsätta med världsunika attraktioner, spel och lotterier.
– I detaljplanen tar vi upp omgivningen men vi fastställer också vilka förutsättningar och restriktioner vi har i området. Först när vi gått igenom det kan vi börja planera in i detalj hur vi vill ha det i det nya området, tillägger han.