I Stockholms län finns ett femtiotal simhallar, varav ett tjugotal i Stockholms stad. Liksom många andra simklubbar vill Spårvägen simförening att det byggs fler simhallar, men även att de tillgängliga tiderna i de befintliga simhallarna blir fler. Som det är idag går många av tiderna i simhallarna till kommunens egen verksamhet, menar Jonatan Wik.
– När vi föreningar söker tider så är det stora block i schemat som redan är svartmarkerade, det är kommunens egen verksamhet. Och det är ingen hemlighet att det är de mest attraktiva tiderna, säger Jonatan Wik.
”Anläggningsbristen stor utmaning”
Marie-Elsa Salvo (S) är ordförande i idrottsnämnden i Stockholms stad. Där har man fattat beslut om att utreda nya simhallar i Husby och i Västertorp, vilka är tänkta att ersätta de som finns där idag. Planen är att de nya simhallarna ska ha fler och/eller längre bassänger.
– Anläggningsbristen är den enskilt största utmaningen för idrottsrörelsen i hela Stockholm och det påverkar givetvis även simidrotten. Det är därför vi i det rödgröna styret skjuter till en miljard extra i idrottsinvesteringar under den här mandatperioden, säger Marie-Elsa Salvo (S).
Chatta med oss
Behövs det fler simhallar i Stockholmsområdet? Är de som finns för små? Eller kanske för stora? Vad är det mest oväntade som hänt dig i ett badhus?
Skriv i chatten nedan och berätta!
Simhallar
Andreas • Det viktigaste är att redan befintliga simhaller är trygga! Jag skulle aldrig ta med barnen till vissa simhallar som det ser ut idag.
Vad gäller nya simhallar så är det oroligt dyrt att bygga och hålla igång! Så fler simhallar måste vägas mot alla andra (viktigare?) behov som finns i samhället för skattepengarna.