Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilder från den 7 augusti 2023. Foto: Blåljusbilder

Sju åtalas för inblandning i mord i Sätra centrum

Uppdaterad
Publicerad

Den 7 augusti 2023 sköts en 21-årig man ihjäl i Sätra centrum, södra Stockholm. Nu åtalas sju personer.

Det var en måndagskväll i augusti som polisen larmades om skottlossning i Sätra centrum. På plats hittades den 21-åriga mannen svårt skadad, han avled senare.

Nu åtalas sju personer. Fem av dem för mordet, och två för medhjälp till mord. Två av de åtalade för mord är inte hemmahörande i Stockholmsområdet utan skrivna i Eskilstuna.

Utöver det åtalas även tre personer för grovt vapenbrott

– Utredningens framgång bygger till stor del på att övervakningskameror visar händelseförloppet. Även initiala vittnesiakttagelser och snabba insatser av ingripande polis ledde fram till att fyra av de åtalade kunde gripas kort efter mordet i närheten av brottsplatsen. Vidare påträffades vapen och klädesplagg som gärningsmännen tros ha försökt göra sig av med, säger senior åklagare Monika Temiz.

En av åklagarna som utrett mordet har tidigare sagt till SVT att mordet skedde inom den kriminella miljön och var gängrelaterad. När SVT förra året träffade den mördade 21-åringens pappa sa han att sonen inte längre umgicks med kriminella, att han lämnat det umgänget för att istället fokusera på studier – och pappan tror istället att det handlar om en felskjutning.

Delad bild med poliser framför Sätra centrum till vänster och en reporter med anonym pappa till höger

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pappan om kvällen sonen mördades: ”De lät mig inte se honom på sjukhuset” Foto: Blåljusbilder/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.