Polisen arbetar med att säkra spår vid flerfamiljshuset i Jakobsberg. Foto: Magnus Lejhall/TT

Skott mot port i Jakobsberg

Uppdaterad
Publicerad

En port till ett flerfamiljshus har beskjutits med flera skott i Jakobsberg nordväst om Stockholm.

– Strax före halv tolv fick vi in samtal om att man hade hört smällar i ett bostadsområde i Jakobsberg, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Det finns inga rapporter om att någon har skadats fysiskt.

Flera skott sköts

– På plats anträffade vi skotthål i en ruta till en port. Vi kunde också hitta skotthål som först penetrerat rutan och sedan gått in i en vägg.

En polisinsats pågår på platsen och vissa beslag har gjorts, uppger polisen. Händelsen utreds som grovt vapenbrott. Ingen person är gripen och motivet är fortfarande oklart.

– Vi har spårat med hund och säkrat bra spår som förhoppningsvis kommer att kunna driva utredningen vidare, säger Ola Österling.

Polisen kan ännu inte bekräfta om dådet är gängrelaterat men saken undersöks.

Inga inskränkningar för boende

Man har knackat dörr och pratat med människor i närområdet. Under morgonen meddelade polisen att kriminaltekniker avslutat brottsplatsundersökningen.

– Avspärrningarna är hävda och boende ska kunna komma och gå genom porten som vanligt, säger Björn Dahlberg, polisens vakthavande befäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.