Foto: Brottsplats Sthlm

Skottlossning i Sundbyberg – en person skadad

Uppdaterad
Publicerad

En person har påträffades skottskadad vid Duvbos tunnelbanestation i Sundbyberg, nordväst om Stockholm. Personen är förd till sjukhus med ambulans.

Polisen larmades till platsen efter att inringare hört av sig efter att de hört smällar som lät som skottlossning. Väl på plats påträffade polisen en skottskadad person.

Mannen är 20-25 år gammal enligt polisen.

– Personen är förd med ambulans till sjukhus, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Polisen vill inte uttala sig vidare om den skadade personen. Vid midnatt har ännu ingen person gripits.

Även om personen hittades vid Duvbo tunnelbanestation var brottsplatsen Rissne centrum, enligt polisen. Där spärrades ett område av för att undersökas av polisens tekniker.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts av polisen.

Tittar på samband

Under tisdagskvällen inträffade en annan skottlossning i Hjulsta. En ung man fördes till sjukhus med allvarliga skador. Hans liv gick inte att rädda och han avled senare under kvällen.

– I nuläget ser vi inga samband mellan de båda händelserna, men det är såklart något vi kommer att titta på, säger Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.