Polisens kriminaltekniker undersöker flera skotthål i en glasdörr på en bostad i Stuvsta i Huddinge. Foto: Blåljusbilder

Flera skott sköts mot bostad i villaområde i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt i morse, klockan 06.46, inkom ett larm om skottlossning mot ett fönster i en villa i Huddinge söder om Stockholm.

Polisen har inte hittat någon skadad person, och en insats pågår med flera resurser, inklusive hundpatruller. Ingen gärningsperson har ännu gripits. Minst en person befann sig i bostaden vid skottlossningen.

– Vi har en pågående insats där vi letar efter de skyldiga. Dörrknackningar pågår och platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Vi undersöker kopplingar till tidigare våldsbrott och tittar på motivbilden, inklusive eventuella gängkopplingar, säger en Anna Westberg polisens presstalesperson.

Fler än ett skott avlossades

Fler än ett skott har avlossats och spår har hittats på platsen som bekräftar detta. En förundersökning om grovt vapenbrott och försök till mord har inletts. Polisen genomför dörrknackning i området.

Skottlossningar har inträffat i Stuvsta området tidigare enligt polisen, men inte i närtid.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.