Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olivia Karlström påverkades inte av pendelstoppet men det gjorde Isabel Bonér, se mer i klippet. Foto: Leonora Topica/SVT

Pendeltågstrafik inställd: ”Tog mig 40 minuter extra”

Uppdaterad
Publicerad

Minst 30 000 fotbollsfans väntas idag se allsvenskanmatchen mellan AIK och IFK Norrköping på Friends arena i Solna. Men att ta sig till arena under måndagen kan bli en utmaning då pendeltågstrafiken är avstängd.

– Det kommer inte gå några pendeltåg söderifrån så resenärer måste ta andra resvägar som tunnelbana, buss och tvärbana, säger Karolina Wichman, presskommunikatör SL.

Orsaken till störningarna i pendeltågstrafiken är att Trafikverket jobbar med banarbeten för att förbättra spår och växlar på sträckan Stockholm City och Solna. Att det sker under påskhelgen beror på att det vanligtvis brukar vara färre personer som åker i kollektivttrafiken då.

– Det är naturligtvis olyckligt. Men trafikverkets arbete på spåren har nog varit inplanerade lång tid i förväg, förmodligen långt innan det beslutades om en fotbollsmatch, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förväntas bli stökigt i trafiken när AIK spelar hemmapremiär i herrallsvenskan under måndagskvällen. Foto: TT arkiv

Tvärbanan kommer köra med dubbelvagnar för att kompensera för de uteblivna pendeltågen under hela dagen.

I klippet ovan hör ni fotbollsfansen berätta hur pendelstoppet påverkade deras resa till matchen.

Så här reser du till Solna station från Stockholm City:

• Följ skyltar från pendeltågsstationen till T-Centralen. Ta tunnelbanans Blå linje 11 från T-Centralen till Solna centrum. Följ skyltar mot Tvärbanan. Ta Tvärbanan en hållplats till Solna station.

• Följ skyltar från pendeltågsstationen till Tvärbanans hållplats. Ta Tvärbanan en station till Solna centrum. Följ skyltar till tunnelbananestationen Solna centrum på tunnelbanans Blå linje 11. Åk till T-Centralen, där du kan byta till Stockholm City.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.