Hushållssopor, ruttnande frukt och blommor, kartong, plast och lastpallar är några av de saker som bildar sopberget vid Partihallarna i Årsta.
– Vi tror att det är torgare eller handlare som lämnar soporna här, säger Jan Welin-Berger, vd för ett av företagen som bedriver verksamhet i Partihallarna och en av dem som upprörs över soporna.
Han har polisanmält men upplever inte att han får någon respons. Jan Welin-Berger har en teori om att det är bristen på en kvälls- och morgonöppen återvinningsstation som leder till att det skräpas ner.
– Jag har försökt kämpa för en miljöstation nere vid hallarna som kan ha öppet tidigt på morgonen när handlarna är här, berättar han.
Ingen lösning i sikte
Kommunen menar att det är en komplex fråga eftersom man inte vet vem det är som skräpar ner.
Vems ansvar är det att se till att det inte ligger sopor här?
– Det är fastighetsägarens ansvar. Det blir problematiskt när andra placerar avfall där och fastighetsägaren, i det här fallet staden, inte hinner med att få undan avfallet, säger Monika Gerdhem, chef på avdelningen för hälsoskydd på Miljöförvaltningen.
Förslagen om övervakning på platsen för att avskräcka från nedskräpning eller containrar för att de som lämnar sopor inte ska lägga dem på gatan är inte Miljöförvaltningens ansvar, menar Monika Gerdhem.
– Miljöförvaltningen agerar i egenskap av tillsynsmydighet. Att anordna övervakning eller containrar är det inte vi som gör, säger Monika Gerdhem.
Hur länge kommer det fortsätta ligga sopor här?
– Vi har ännu inte kommit till botten med en lösning och hur lång tid det kan ta kan jag inte svara på, säger Monika Gerdhem.