Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör konsertbesökarna om inställda spelningen: ”Bittert!” Foto: Ellen Pan/SVT

Spelningar inställda på Sthlm Fields – saknas information från Live Nation

Uppdaterad
Publicerad

Artister som Doja Cat, Molly Sandén, Astrid S och Bad Omens skulle spela på Sthlm Fields i veckan. Men på evenemangets hemsida har flera stora namn plötsligt försvunnit från spelschemat och i sociala medier duckar arrangören frågor från kritiska besökare.

– Det känns väldigt oprofessionellt och oansvarigt, säger Ella Fuentes som skulle besöka Sthlm Fields på måndagen.

Festivalen arrangerades redan 2014 och blev en publiksuccé, men ställdes in året därpå. Nu är den tillbaka i form av en så kallad konsertserie på Gärdet i Stockholm. I ett pressmeddelande i december annonserade arrangören Live Nation att Sthlm Fields skulle bestå av ”ca 10 dagar med totalt runt 30 artister”.

Flera stora spelningar som man sålt biljetter till har dock ställts in, utan någon information på hemsidan eller i sociala medier. Två hela dagar på spelschemat har försvunnit spårlöst och nu återstår endast fyra dagar med totalt 13 artister.

Oklart med återbetalning

I kommentarsfältet på festivalens Instagramkonto ställer besökare frågor om de inställda spelningarna utan att få svar. Flera undrar om de ska få pengarna tillbaka och några som tänkt besöka evenemanget från utlandet skriver att de går miste om resekostnader.

Ella Fuentes är en av de som drabbats. Hon skulle åka från Eskilstuna för att se metalbandet Bad Omens, men konserten ställdes in.

– Det känns väldigt oprofessionellt och oansvarigt. Ingenstans fanns det information om att bandet inte längre var med, annat än att de tog bort det på annonsen. Det vara bara tur att jag råkade se att Bad Omens inte längre stod med. Ett mejl till oss som köpt biljetter hade varit uppskattat, säger Ella Fuentes.

Arrangören: Inga konstigheter

Live Nation vill inte ställa upp på en intervju. I ett mejl hävdar presskontakten Alexander Kihlström att man informerat alla påverkade kunder.

– När en konsert ställs in så tas den också bort från våra hemsidor, sociala medier etc. Vi kommunicerar med de som redan köpt biljett. För oss är det viktigast. Det är inga konstigheter.

Från början annonserades att festivalen skulle ha ca 30 artister på 10 dagar?

– Hur många artister det blir i slutändan är svårt att veta på förhand och inte heller något vi har garanterat.

Beror det på att intresset varit svalt?

– Intresset har varit enormt! Det handlar snarare om vilka artister som är tillgängliga under en viss tidsperiod.

De som köpt biljetter till Doja Cat och Molly Sandén ska ha fått pengarna tillbaka automatiskt. Detsamma gäller dock inte för kunder som skulle se Bad Omens. Enligt Live Nation beror det på att metalbandet inte var huvudakt under den aktuella konsertdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.