– När man fick uppgifterna så är det klart att man blev chockad, att det ställs in en match mellan AIK och Göteborg, att det är av den digniteten, säger Djurgården fotbolls sportchef Bosse Andersson.
Blev du förvånad?
– Jag blev förvånad att en allsvensk match av den digniteten är påverkad av onda krafter, det förvånar mig.
Agerade kraftfullt
Bosse Andersson tycker att det var otroligt kraftfullt agerat av båda klubbarna och fotbollsförbundet. I Djurgården jobbar man förebyggande med de här frågorna, men de vidtar inga särskilda åtgärder efter gårdagens inställda match. På Stockholms fotbollsförbund ansvarar man för lägre divisioner och även där jobbar de förebyggande.
– Det här gör ju att vi måste jobba ännu hårdare med det, det måste bekämpas med alla möjliga medel, säger Lars Ekholmer som är ordförande på Stockholms fotbollsförbund.
Vad kan ni göra?
– Det är polisen som jagar brottslingarna men vi vill jobba samman med polisen om de får något spår. Det vi kan gör här är att hålla alla informerade, utbilda och prata om det här, så att den som drabbas kan vända sig någonstans, säger Lars Ekholmer.
Kan man lita på tabellerna?
Men med matchfixningar och hot så kommer frågan om det går att lita på tabellerna.
– Absolut, det går att lita på resultaten, vi vet att det finns onda krafter men man kan lita på resultaten i svensk fotboll, det vet vi, säger Lars Ekholmer.
Andra är mer skeptiska. SVT Nyheter Stockholm träffar på fotbollsintresserade Antonio Delvalle på Södermalm, han litar knappt på resultaten.
– Det är tvivelaktigt, man blir ju tveksam, säger Antonio Delvalle.
Vad tycker du om det som hänt, med AIK-matchen?
– Det luktar maffia, jag kan inte relatera till något annat.
Karin Egholt gillar också fotboll, och tycker det som hänt är tråkigt men att det var bra att de ställde in matchen.
– Det är nog enda sättet att komma åt det. Det är inte roligt, jag hoppas det blir stopp på det, säger hon.
MISSA INTE: Ladda ner SVT:s app för mer lokala nyheter