Stort elavbrott i centrala Stockholm – 27 000 har påverkats

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort strömavbrott har pågått sedan strax innan klockan 12 på Södermalm i centrala Stockholm. Som mest har 27 524 kunder påverkats. Senare på eftermiddagen konstaterades att ett fel på en elkabel låg bakom.

Strömavbrottet uppstod klockan 11.47.

– Jag förstår att det skapar olägenheter och att det är frustrerande. Men vi har gott hopp om att vi ska lösa problemet så fort som möjligt så vi får be om tålamod, sade Jesper Liveröd, presschef på Ellevio, tidigare under torsdagen.

Bland annat Hornstull, Högalid, Långholmen och området runt Mariatoget har påverkats.

– I den mån det är möjligt försöker vi koppla om strömförsörjningen så att kunderna ska kunna få ström från ett annat håll samtidigt som vi felsöker.

Vad kan strömavbrottet bero på?

– Det kan vara allt mellan himmel och jord som orsakar sånt här. Allt ifrån entreprenörer som gräver av kablar till tekniska fel.

Vid 13.50-tiden hade Ellevio uppdaterat sin information med att endast 82 kunder fortfarande påverkas. Orsaken till avbrottet ska ha varit ett fel på en kabel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.