Trasigt fönster. En kvinnlig polis arbetar i bakluckan av polisbilen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Natten till lördag kastades ett explosivt föremål in i en villa. En person är anhållen misstänkt för brottet. Foto: Janne Åkesson/ Swepix

Tonåring anhållen efter explosion i Solna – dömd ekobrottsling skriven på adressen

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till lördagen kastades ett explosivt föremål in i en bostad i Solna. På adressen är en man skriven som tidigare i år dömdes för grova ekobrott kopplade till en uppmärksammad mäklarfirma.

– En man i tonåren greps i nära anslutning till platsen, säger Mats Eriksson, presstalesperson Polisen.

Polis larmades 01.10 under natten till lördagen efter en detonation i ett hus i Solna, Stockholm. Ingen person befann sig i huset, men en tonåring greps i nära anslutning till platsen och är nu anhållen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi kan i nuläget inte säga vad det var för föremål, men det detonerade, säger Mats Eriksson, presstalesperson Polisen.

Dömd för grova ekobrott

Tidigare i somras, i början av juli, besköts samma villa. Vid det tillfället befann sig personer i huset men ingen ska ha skadats fysiskt.

På platsen är en person skriven som i juni dömdes för grova ekobrott tillsammans med en välkänd mäklare i Stockholm. Domen har överklagats och enligt Svea hovrätt kommer ärendet att prövas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.