De två kvinnorna ska ha förgripit sig på en annan kvinna i en lägenhet i Rissne. Foto: Tim Aro/TT

Två kvinnor döms för grovt sexuellt övergrepp på annan kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor i 20-årsåldern döms till fängelse för grovt sexuellt övergrepp och misshandel efter ett bråk i en lägenhet i Rissne i Sundbyberg i slutet av maj 2024.

De båda kvinnorna åtalades för grov våldtäkt efter att de ska ha fört in ett föremål i en annan kvinnas underliv.

– Eftersom det inte är bevisat att föremålet fördes in i målsäganden har tingsrätten bedömt att gärningen inte är en fullbordad våldtäkt. Kvinnorna döms i stället enligt åklagarens alternativa brottsrubricering för grovt sexuellt övergrepp och misshandel, säger rådmannen Ewa Lindbäck.

Döms till fängelse

Enligt polisens förundersökning ska kvinnan som anmält brottet kört sina kompisar till en fest i Rissne, hon skulle få betalt av en kille i lägenheten. När hon kom fram ska hon blivit misshandlad av kvinnan som bor i lägenheten och en av hennes kompisar ska då ha blivit våldtagen.

Två kvinnor och fem män greps, men släpptes sedan i väntan på dom.

Solna tingsrätt dömer nu alltså de två kvinnorna till fängelse i ett år och sex månader för grovt sexuellt övergrepp och misshandel. En av kvinnorna döms även för olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.