polisbilder

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är för jävligt, samma sak i alla områden i Stockholm, säger Daoud Hendo Foto: Janne Åkesson/Swepix, SVT

Två män skjutna i Husby

Uppdaterad
Publicerad

Två män har inkommit till akuten med skottskador. En trolig brottsplats utomhus i Husby har spärrats av och en polisinsats pågår. Vissa fynd har gjorts vid den misstänkta brottsplatsen, enligt polisen.

Männen som är i 20-25 års åldern uppsökte själva vård och kom in till akuten tillsammans vid 01.37, natten mot tisdag. Enligt polisen är båda männen skottskadade. En är mer allvarligt skadad än den andra.

– Vi har hämtat in två personer till förhör. De är inte misstänkta för något brott. Ingen är gripen, säger Per Fahlström presstalesperson vid Stockholmspolisen.

”Jag har tre barn här”

Polisen inventerar nu kameror i området och har under natten och morgonen genomfört dörrknackning. En av dem som väcktes när polisen knackade på var Daoud Hendo som bor i närheten av den misstänkta brottsplatsen.

– Det är för jävligt, samma sak i alla områden i Stockholm. Det är livsfarligt att bo i Södertälje, Skärholmen, Rinkeby, säger Daoud Hendo, till SVT.

Utreds som mordförsök och grovt vapenbrott

En teknisk undersökning har gjorts på platsen men runt klockan åtta på tisdagsmorgonen hade avspärrningarna hävts. Polisen har även haft specialsökhundar på plats.

En förundersökning gällande mordförsök och grovt vapenbrott är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.