Vän till mordoffer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Varför måste man ta död på varandra?”, säger Mona som var vän med kvinnan som sköts ihjäl i Akalla i tisdags. Foto: SVT

Vännen till den mördade kvinnan: ”Många i Akalla vet vem hon är”

Uppdaterad
Publicerad

Mona Uppström bor sedan många år tillbaka i Akalla och var med i samma förening som den mördade kvinnan. Hon minns sin vän som en person som på många sätt var aktiv i lokalsamhället.

– Vi har träffats under många år och har pratat med varandra lite då och då. Hon har hållit på med väldigt, väldigt mycket och många här i Akalla vet vem hon är.

Det var under tisdagskvällen som en kvinna i 60-årsåldern hittades död med skottskador inne i ett bostadshus i Akalla i norra Stockholm.

Dagen efter mordet träffar SVT Akallabon Mona Uppström som var med i samma förening som den mördade kvinnan.

– Det är jättechockat. Det är jättejobbigt, säger hon.

Hör Mona Uppström i videon ovan.

Kvinnans son kopplas till kriminell gruppering

Kvinnan var mamma till en känd gängkriminell. Han har tidigare frikänts för ett uppmärksammat mord i Husby centrum 2021, där en man jagades och sköts till döds mitt på dagen.

Mannen har kopplats till den kriminella grupperingen Husbys hyenor som kopplas till flera våldsdåd i Järva, vilket SVT tidigare rapporterat om. Han har blivit dömd för rad olika brott, bland annat misshandel och narkotikabrott.

Boende i Akalla reagerar starkt dagen efter dödsskjutningen

Tre personer står vid en stadsbyggnad, var och en med en mikrofon från SVT.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Punita Vishra, Reve Magele och Johan Nordman reagerar på att en kvinna i 60-årsåldern skjutits ihjäl i ett bostadshus i Akalla. Foto: Firat Celik/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.