”Vi måste göra ny sallad ungefär var tredje timme”, säger Bulent Cigell. Foto: Pia Heick/SVT

Restaurangen tvingas slänga flera kilo mat – på grund av värmen

Uppdaterad
Publicerad

Den långvariga värmen påverkar även restauranger. En av många som drabbats är ett av kebabhaken på Valhallavägen.

– Det är dubbelt så varmt här inne som utomhus, säger Bulent Cigel som jobbar på restaurangen.

När SVT Nyheter Stockholm besöker kebabrestaurangen berättar Bulent Cigel att värmen gör att han måste byta tröja flera gånger om dagen.

– Vi duschar minst två gånger om dagen för att hålla oss rena och fräscha, säger han.

Slänger flera kilo mat varje dag

Men det är inte bara personalen som värmen slår hårt mot. Varje dag slänger restaurangen kött och sallad som inte går att sälja längre på grund av att den förstörts av värmen.

– Vi slänger ungefär fem kilo kyckling och kebab varje dag. Salladen blir dålig snabbt, så vi måste göra ny sallad ungefär var tredje timme, säger Bulent Cigell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.