Barnombudsmannens rapport är bitvis ganska dyster läsning: Barnen uppger bland annat att vuxenvärlden ignorerar och sviker dem och att våldet i vardagen begränsar deras liv.
Genom att själva bygga en ungdomsgård har många av ungdomarna i Stockholmsförorten Sätra tagit saken i egna händer för att förbättra sin situation.
– Vi vill ge barnen här en meningsfull fritid, säger Simon Berhane som är med och gör klart mötesplatsen, som även är tänkt att fungera som ungdomsgård.
Första ungdomsgården tvingades stänga
Ungdomsgården i Sätra har varit en följetong de senaste månaderna. Ungdomarna från området byggde om två lagerlokaler till en ungdomsgård som slog upp dörrarna i november förra året. Men kontraktet på lokalerna gällde bara för lagerförvaring och inte ungdomsverksamhet, och brandsäkerheten dömdes ut. Så ungdomsgården tvingades stänga med omedelbar verkan.
Men nu har ungdomarna i Sätra fått nya lokaler.
Hur tror du det skulle ha varit i Sätra om den här mötesplatsen inte blivit av?
– Om jag ska vara ärlig så tror jag att det hade varit mycket mer kriminalitet i Sätra. Det hade varit mycket mer stökigt, och det hade inte blivit en så bra gemenskap som vi har i dag, säger Bedran Sarikaya.