• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Skadade radhus med ett räddningsfordon i mitten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT var på plats i Attunda tingsrätt under torsdagen, när den första rättegångsdagen som enbart fokuserade på Fullerö-dådet avhandlades. Foto: Utryckning Uppsala

Åklagaren om bombdådet i Fullerö: ”Krigsskådeplats”

Publicerad

En mikro full med sprängdeg, en oskyldig kvinna som dör av bomben och en hämndspiral bland gängkriminella. Det är ingredienser i historien om bomdbådet i Fullerö som nu är uppe i Attunda tingsrätt.

I september förra året placerades en mikro full med sprängdeg bredvid Soha Saads bostad i Fullerö utanför Uppsala. Det kostade hennes liv. Dådet var en del i en hämndspiral mellan gängkriminella. Bomben ska ha varit riktad mot ett intilliggande hus.

SVT var på plats i Attunda tingsrätt, under torsdagen, när den första rättegångsdagen som enbart fokuserade på Fullerö-dådet avhandlades.

Soha Saads familj

– Åklagaren kallar det hela för en ”krigsskådeplats”, säger SVT:s reporter Christoffer Urborn på plats utanför tingsrätten.

Rättegången handlar även om två andra sprängningar. En i Linköping och en i Stockholm.

Polisen tror att fler är inblandade

Tre män står nu åtalade för Fullerö-dådet och ska senare under rättegången ge sin bild av det hela. De har tidigare nekat till de flesta brotten de misstänks för.

– Men sen vet vi att fler är inblandade, beställare och anstiftare, och de har vi lagt mycket tid på att hitta men inte lyckats, säger Erik Reuterdahl.

Senare under rättegången kommer även brottsoffren få berätta sina versioner.

Hör i videon vad en av brottsutredarna i fallet sade efter den första rättegångsdagen om Fullerö-sprängningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Soha Saads familj

Mer i ämnet