SVT:s reporter Erik Leijonhufvud är på plats i Grillby i Enköping efter en brand under natten till onsdagen. Foto: Rosa helikopter/SVT

Brand i Enköping i natt – all tågtrafik mellan Stockholm och Västerås stoppad

Uppdaterad
Publicerad

All tågtrafik mellan Stockholm och Västerås stoppades på onsdagsmorgonen på grund av en brand under natten i Grillby i Enköpings kommun. I lokalen som brunnit fanns det gasflaskor – vilket skapade en explosionsrisk på platsen.

– Vi förbereder oss på att det kan bli längre stopp än så eftersom det är gasflaskor inblandade, sa Dan Olofsson vid SJ:s presstjänst på onsdagsmorgonen.

Under tisdagskvällen började det brinna i en lagerlokal i Grillby i Enköping. Fastigheten ligger nära Mälarbanan. Branden släcktes under natten mot onsdag men det rådde fortfarande explosionsrisk på onsdagen eftersom det fanns gasflaskor kvar i lokalen.

Hela lokalen ska ha rasat ihop.

I klippet nedan berättar räddningsledare Martin Sköld om arbetet på platsen.

Enligt SVT:s reporter på plats så lägger man ut så kallade sprängmattor på gastuberna för att skydda dem.

– Vi har haft skyttar på plats som skjutit sönder en flaska och flugit över med drönare, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl vid Räddningscentral Mitt.

Bussar räcker inte till

Det sattes in ersättningsbussar mellan Stockholm och Västerås.

– Vi har fått tag i några bussar men det kommer inte att räcka eftersom det är många som vill resa, säger Dan Olofsson.

– Stoppet drabbar framför allt resenärer som ska resa från Västerås till Stockholm och mellanliggande städer på sträckan. Det påverkar också resenärer som ska resa mellan Örebro och Stockholm, men där finns andra alternativ.

Polisen ha upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand. Ingen person har kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.