Se filmer från den massiva folksamlingen på studentnatten. Foto: Utryckning Uppsala

Bilderna visar: Stor folkmassa i park på studentnatten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot lördag ryckte polisen ut till ett studentfirande i Ekonomikumparken i Uppsala. Ett stort antal ungdomar hade samlats för att festa tillsammans.

– Det har varit stökigt egentligen i hela regionen i natt, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén.

Enligt uppgifter till SVT rörde det sig om en mycket stor folkmassa. Flera patruller från polisen var på plats för att bevaka tillställningen.

Tobias Ahlén, presstalesperson på polisen, bekräftar att man haft två händelser i området kring Ekonomikumparken i natt.

– Klockan 02.08 beordrade vi en patrull med anledning av en berusad man i 30-årsåldern som omhändertogs. 02.36 får vi in samtal om en fest på Studentvägen med ett 50-tal personer och hög musik. Patrullen åkte dit och avbröt festen, säger han.

Polisen ska dock inte ha vidtagit några åtgärder för att upplösa den stora folksamlingen i parken då det inte anses vara en allmän sammankomst.

– Vi är där förebyggande. Det finns ju fortfarande restriktioner, men där är det svårt för oss att ingripa. Att folk samlas i en park blir svårt när det antagligen inte finns någon arrangör, säger Tobias Ahlén.

Foto: Utryckning Uppsala

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.