Brokaos i Uppsala – Tullgarnsbron fastnade igen

Uppdaterad
Publicerad

Tullgarnsbron stängs tillfälligt på fredagen klockan 10 på grund av reparationsarbete. Bron fastnade under torsdagen, men kunde öppnas tillfälligt under natten och fredagsmorgonen efter reparation.

– En analys som påbörjas under fredagen ska få visa var felet berodde på, säger Karin Fries som är kommunikatör i beredskap på Uppsala kommun.

Vad felet beror på är inte klarlagt och entreprenören Peab kallats in för att undersöka och reparera bron vidare. Därför ska bron stängas igen klockan 10 på fredagen.

– Vi vet inte riktigt hur lång tid det kommer att ta, men vi tror att bron kommer att vara stängd under ett par timmar, säger Johannes Eriksson, enhetschef på gatuavdelningen i Uppsala kommun.

Fastnat tidigare

Tullgarnsbron har tidigare drabbats av tekniska problem. Drygt en vecka efter invigningen fastnade bron i öppet läge.

Efter bara några veckor så havererade bron återigen. Denna gång så kunde inte bron eller bommarna fällas upp. En båt med turister blev stående i fyra timmar.

Vindbron fastnade

Även Vindbron, som ligger mellan Ultuna och Kungsängen, fastnade i öppet läge under torsdagen. Enligt Johannes Eriksson kunde bron dock öppnas efter ett par timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.