Vid en husrannsakan hittade polisen sedlar, handbojor, knivar – och tre kilo kristall. Nu åtalas en man från Uppsala för flera brott. Foto: Polisens förundersökning

Förvarade tre kilo kristall i föräldrahemmet i Uppsala: ”Drog linor och spelade Pokémon Go”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern polisanmälde att han blivit överfallen av en man med kniv. Det ledde till att han själv blev misstänkt för flera brott. Bland annat hittade polisen närmare tre kilo kristall i garderoben i mannens föräldrahem.

Det var i början av maj tidigare i år som polisen larmades till ett bostadsområde i Uppsala.

Där förhörde de mannen i 20-årsåldern som för tillfället bodde i sitt föräldrahem. Han uppgav att han blivit attackerad av en man beväpnad med kniv.

Under förhöret börjar polisen misstänka att mannen är drogpåverkad, något han erkänner och uppger att han har ”lite röka på nattduksbordet”.

Tre kilo kristall och en stulen cykel

Polisen beslutar därefter om en husrannsakan och utöver ”lite röka” hittas närmare tre kilo kristall i en svart sopsäck i garderoben. Polisen beslagtar även en stulen cykel.

Mannen åtalas mot sitt nekande för grovt narkotikabrott och häleri. Han erkänner dock att han varit påverkad av narkotika när han pratade med polisen.

– Jag rökte, drog linor och spelade Pokémon Go, uppger mannen i förhör.

När polisen frågar vad han ska använda cykeln till svarar han att han inte känt till att den skulle vara stulen men att han skulle använda den för att spela Pokémon Go.

Mannen svarar dock inte på några frågor kring de dryga tre kilona kristall som hittats i hans garderob.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.