Torsdagen den 7 april får Gränbyskolan besök av juryn i SkomatsGastro. Juryn är där för att bedöma skolans bidrag i årets skolmats-SM. På menyn bjuds det bland annat majssoppa och kycklingklubba, och Gränbyskolan är ett av fem finalistlag.
De tre finalisterna som får högst poäng bjuds till en ceremoni med prisutdelning den 26 april då vinnaren utses. Vinsten är en resa till Schweiz, där det vinnande laget ska göra ett studiebesök i storköket på sjukhuset Inselpital.
Tanken med resan är att kockarna ska kunna inspireras och ta med sig både recept, och arbetssätt hem.
Gränbyskolans kockar är Jakob Andersson, Emelie Ek och Nathalie Lindmark Bonnevier.
Gränbylagets meny
- Rostad majssoppa med råggrissini
- Kyklingklubba med potatiskaka, dragoncréme, garbanzosallad och picklade betor
- Pasta med oliver, tomat och kapris samt timjanbröd