• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Ikväll kommer Håkan Hellström framträda i Botaniska Trädgården. Foto: Andreas Hillergren/TT

Höjd säkerhet inför Håkan Hellströms konsert i Uppsala: ”Helt annan situation än tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Inför kvällens slutsålda konsert på Botaniska trädgården i Uppsala har säkerhetstänket förstärkts.

– Det kommer att bli betydligt mer folk som jobbar för säkerheten i kväll än vad det har varit på tidigare konserter, säger säkerhetsansvarige Björn Högsander på Show Security Sweden.

Det spekuleras om att konserten kommer att slå publikrekord på Botaniska. För att allt ska gå så effektivt som möjligt i samband med bland annat insläppet, berättar Björn Högsander att de har har satsat på personalstyrkan.

– Det kommer att vara betydligt mer folk. Vi har tagit höjd så att köerna ska bli snabbare. Det kommer annars bli svårt att hantera, säger Björn Högsander.

Tidigare insläpp

UNT har tidigare rapporterat om de kilometerlånga köer som blev inför John Fogerty-konserten. Arrangören Jonas Curling på KLBR Live, säger till SVT Nyheter Uppsala att förbättringar gjorts efter det.

– Det är en helt annan situation med Håkan Hellström-konserten än tidigare. Vi kommer att ha insläppet redan tre timmar tidigare, säger Jonas Curling.

Fans har köat utanför Botaniska sedan tisdagsmorgonen.

– Det är ett litet gäng som nu har tältat utanför Botaniska. Vi har kontakt med fansen och det finns sjukvårdpersonal på plats, säger Björn Högsander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.