• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Lastbil brann på E4:an – långa köer i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil började brinna på E4:an i Tierps kommun, och motorvägen fick stängas av i södergående riktning. Nu har ett körfält öppnats enligt Trafikverket, men det råder långa köer i södergående riktning från Husby söder om Månkarbo.

Larmet kom vid 16.30-tiden. Enligt Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral, rör det sig om en 24-meters lastbil lastad med sågspån som brann under onsdagseftermiddagen.

– Det är en kraftig brand och vi håller på med utvändig släckning. Vi har två stationer på plats som bekämpar och det är ingen spridningsrisk, berättade Lars Lindberg runt 17-tiden.

Senare kunde ett körfält öppnas, men vid 18.30 tiden är det fortfarande långa köer på E4:an i södergående riktning.

”Lastbilen släckt, men kan vara halt”

Lastbilen beräknas vara helt släckt runt 19.30, men släckningsarbetet kan påverka trafiken efteråt.

– Under släckningen så har det ju kommit vatten på vägen, så det kan vara halt där ett litet tag, men det kommer ett par bilar och tar hand om det, säger Henrik Gynesjö från Storstockholms räddningscentral.

Trafiken igång men vägen kan avstängas under korta perioder

Enligt Trafikverket är ett körfält fortsatt öppet, men kan komma att stängas av under kortare perioder.

– Vi har våra driftentreprenörer som städar, och måste salta vägen. Det gör så att vägen kan komma att stängas av under kortare perioder, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.