Man försvunnen till havs utanför Gräsö – fortfarande inte hittad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern gav sig ut på havet i kajak på tisdagskvällen i Östhammars kommun den 25 juni och är sedan dess försvunnen. Efter en stor insats avlutades sökandet på onsdagen.

På torsdagen vid lunchtid hade polisen inte fått in uppgifter om att den försvunne mannen hittats.

– Nej, han är inte återkommen eller återfunnen, säger Mathias Rutegård, presstalesperson vid region mitt.

Polisen har sen tidigare upprättat en anmälan om försvunnen person och det finns i nuläget inga misstankar om brott.

Det var vid 21.30-tiden på tisdagskvällen som mannen ska ha begett sig ut på havet utanför Gräsö i Östhammars kommun. Hans kajak anträffades under onsdagsmorgonen på ett skär i området cirka 2,5 kilometer från där mannen ska ha utgått ifrån.

Polisen vet inte så mycket om omständigheterna inför försvinnandet, men enligt polisen ska mannen vara en erfaren paddlare.

Avslutad sökinsats

En sökinsats pågick under onsdagen där Sjöfartsverkets -sjö och flygräddningscentral, Sjöräddningssällskapet, Kustbevakningen och polis hjälptes åt att leta i området runt Källskärsudden. Man sökte bland annat med helikopter och flygplan – utan framgång.

– Man har sökt ett stort område och haft väldigt många resurser på plats. Hade han funnits i det här området så hade han hittats, säger Pelle Vamstad.

Vid 11-tiden avslutas insatsen.

– Sjöräddningen har bedömt att mannen inte är vid i liv i området som har sökts, och då finns det inget skäl för oss att fortsätta söka, säger Pelle Vamstad, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.