Man misstänks ha hållit kvinna inspärrad i två dagar – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man misstänks ha hållit en kvinna inspärrad i en lägenhet i Tierp, samtidigt som han utsatte henne för sexuella ofredanden – under två dygn. Nu åtalas mannen.

Det var i november förra året som mannen, som är i 30-årsåldern, och kvinnan befann sig i bostaden tillsammans med ytterligare en man. Kvinnan ska ha hållits kvar mot sin vilja, bland annat genom att ett vapen visades upp för henne. Vid två tillfällen ska den åtalade mannen också ha tagit på kvinnan under hennes kläder.

Kvinnan kunde skicka meddelanden till bland annat socialtjänsten, för att tala om att hon inte kunde lämna lägenheten. Socialen larmade i sin tur polisen. När polisen anlände hittade de förutom vapnet även narkotika i bostaden.

En av männen åtalas för olaga frihetsberövande och sexuellt ofredande, medan båda åtalas för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.