Skotthål mot frisörsalong i Uppsala

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från polisens arbete efter skottlossningen mot en frisersalong i centrala Uppsala på måndagskvällen. Foto: Christoffer Urborn/SVT

18-åring begärd häktad – misstänkt för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

Flera skott riktades mot en frisörsalong på måndagen. Den 18-årige mannen som misstänks för försök till mord, har begärts häktad.

– Fyra personer ska ha riskerats att träffas av kulorna, säger åklagare Andreas Nyberg.

Enligt uppgifter till SVT misstänks skjutningen ha koppling till gängmiljön. En ung person uppges ha hyrts in för uppdraget.

Under tisdagsmorgonen kunde åklagarmyndigheten bekräfta att en 18-årig man anhållits på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Åklagare Andreas Nyberg begär nu att 18-åringen ska häktas misstänkt på sannolika skäl för försök till mord och grovt vapenbrott.

– Vi kan inte utesluta fler frihetsberövanden. Vi tittar på om detta har någon koppling till gängkonflikter, säger han.

Flera skott

Polisen genomförde insatser på flera håll i centrala Uppsala under måndagskvällen. Larmet om ett grovt våldsbrott inkom vid klockan 18.15. Strax innan klockan 20 meddelade polisen att det rör sig om en skottlossning mot en lokal.

– Vi jobbar för fullt med ärendet. Flera skott har avlossats på en publik plats mot en företagslokal, sade Tobias Ahlén-Svalbro vid polisen på måndagskvällen.

Område avspärrat under kvällen

Polisen arbetade under måndagskvällen med att säkra spår, men ville då inte säga något mer om det fanns några skadade.

Polisen vädjar om tips från allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.