Skotthål mot frisörsalong i Uppsala

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från polisens arbete efter skottlossningen mot en frisersalong i centrala Uppsala på måndagskvällen. Foto: Christoffer Urborn/SVT

18-årig man häktas misstänkt för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

Flera skott riktades mot en frisörsalong på måndagen. Den 18-årige mannen som misstänks för försök till mord, har begärts häktad.

– Fyra personer har riskerat att träffas av kulorna, säger åklagare Andreas Nyberg.

Det var strax efter klockan 18 på måndagskvällen som polisen larmades om ett grovt våldsbrott i centrala Uppsala. Vid klockan 20 stod det klart att det rörde sig om en skottlossning mot en frisörsalong.

Enligt uppgifter till SVT misstänks skjutningen ha koppling till gängmiljön. En ung person uppges ha hyrts in för uppdraget.

Under tisdagsmorgonen bekräftade åklagarmyndigheten att en 18-årig man anhållits på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

18-åring häktas för försök till mord

Åklagare Andreas Nyberg meddelar på torsdagen att 18-åringen har häktats misstänkt på sannolika skäl (den högre misstankegraden) för försök till mord och grovt vapenbrott.

– Vi kan inte utesluta fler frihetsberövanden. Vi tittar på om detta har någon koppling till gängkonflikter, säger han och fortsätter:

– De särskilda häktningsskälen är att det finns risk för att den misstänkte förstör eller påverkar utredningen negativt om han försätts på fri fot.

18-åringen medger sannolika skäl för grovt vapenbrott, men nekar till försök till mord.

Flera skott

Polisen genomförde insatser på flera håll i centrala Uppsala under måndagskvällen. Den misstänkta 18-åriga mannen ska ha skjutit flera skott mot lokalen.

Enligt Andreas Nyberg ska det ha befunnit sig totalt fyra personer i eller i nära anslutning till frisörsalongen – som alla riskerade att träffas av skotten.

– Det jag kan säga är att den misstänkta mannen är känd av polisen sedan tidigare. Vi undersöker om fler var inblandade .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.