Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man fick föras till sjukhus med knivskador under natten. Nu rubriceras ärendet som grov misshandel. Foto: Utryckning Uppsala

Grov misshandel vid krog under helgen – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes till sjukhus under natten till lördag på grund av knivskador. Två personer har gripits misstänkta för inblandning i det som initialt rubricerades som mordförsök. Under helgen anhölls en man i 25-årsåldern, och brottsrubriceringen ändrades till grov misshandel.

Larm om ”stökigheter” kom 03.20 under natten till lördag vid en bar i centrala Uppsala. Där hade en man blivit knivskuren och fördes till Akademiska sjukhuset.

– Det rör sig om en skada i sidan, i magtrakten. Jag kan inte bedöma hur allvarligt det är, men det är alltid allvarligt att vara skadad i det området, säger Matilda Isaksson, RLC-befäl vid polisen.

Efter spaning under natten grep polisen en man och en kvinna. Brottet rubricerades först som mordförsök, och mannen anhölls misstänkt för försök till mord medan kvinnan misstänktes för medhjälp.

– Det var först rubricerat som mordförsök, sedan har det rubricerats om till grov misshandel, säger Karl Jigland vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Kvinnan som greps misstänkt för medhjälp till mord har släppts.

– Om själva misstankarna kvarstår vet jag inte, men personen är inte i polisens förvar, säger Matilda Isaksson.

Den skadade mannen ska enligt Jigland kunna lämna sjukhuset under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.