Samuel Åhman är sedan drygt tio år tillbaka Orphei drängars frontfigur. Det har lett honom in på en ny karriär som framgångsrik manusförfattare. Foto: Stefan Larsson/SVT

Möt OD:s konferencier som blev manusförfattare

Uppdaterad
Publicerad

I drygt tio år har Samuel Åhman varit konferencier för Orphei drängar. Det har banat väg för en ny karriär som manusförfattare för bland annat Melodifestivalen, Idrottsgalan och sommarens stora uppdrag – Allsång på Skansen.

Uppsalabon Samuel Åhman är egentligen massör. Men det hinner han inte med just nu. Jobbet som manusförfattare tar upp det mesta av hans tid. Och manskören Orphei drängar förstås, där han har sjungit sedan 1997.

På sista april sjunger OD traditionsenligt in våren. I år gör de det för första gången två gånger, både vid mösspåtagningen och på sin hemmascen i Universitetsaulan.

SISTA APRIL 2019

– Vi tänkte göra både och den här gången, så får vi se om det också blir en tradition, säger Samuel Åhman.

I klippet ovan hör du Samuel berätta om sin väg in i tevebranschen.

Program som Samuel Åhman har skrivit manus till:

Guldbaggegalan, Idrottsgalan, Let's Dance, Kristallen, Melodifestivalen, Så ska det låta, Världens barn, Humorgalan, Klassfesten, Helt sjukt, Allsång på Skansen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SISTA APRIL 2019

Mer i ämnet